In het nieuws

The Privacy Collective organiseert de publieksbijeenkomst ”Online Tracking: op weg naar het einde?”

op 21 november 2023

Op 7 december 2023 organiseert The Privacy Collective de publieksbijeenkomst “Online tracking: op weg naar het einde?” in Pension Homeland in Amsterdam. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst gratis bij te wonen. 

Sprekers van Follow The Money, Bits of Freedom, de Tracking Free Ad Coalition en The Privacy Collective zullen bijdragen houden over de misstanden die ontstaan door het massaal volgen en profileren van internetgebruikers. Ook is er aandacht voor de strijd die de afgelopen jaren is gevoerd tegen online tracking en welke stappen er nog moeten worden genomen om voorgoed afscheid te nemen van dit schadelijke verdienmodel van de online advertentie-industrie.

Het programma bestaat onder meer uit:

Follow the Money onderzoeksjournalist Sebastiaan Brommersma zal spreken over de vele vormen van misbruik met data die door middel van online tracking wordt verzameld.

Lotje Beek van Bits of Freedom zal een bijdrage houden over online manipulatie en censuur en de rol die online tracking hierin speelt.

Europarlementariër voor de PvdA en lid van de Tracking Free Ad Coalition Paul Tang spreekt over de gevoerde strijd tegen online tracking en de stappen die hierin nog moeten worden genomen.

Advocaat bij Bureau Brandeis Christiaan Alberdinkh Tijm vertegenwoordigt The Privacy Collective in de rechtszaak tegen datahandelaren Salesforce en Oracle. Hij vertelt over de rechtszaak en het belang ervan voor de strijd tegen online tracking.

Datum en tijd: donderdag 7 december, 19.00u -  21.00u

Adres: Pension Homeland, Marineterrein Amsterdam, Kattenburgerstraat 5, gebouw 006

Het volledige programma kunt u lezen op onze site.

Voor het reserveren van een plek kunt u zich aanmelden via onze Eventbrite pagina.

Steun onze zaak tegen Oracle en Salesforce.

Aanmelden

Toon je support

Door je gegevens hier achter te laten steun je onze zaak tegen Oracle en Salesforce. We gebruiken je volledige naam en mailadres mogelijk om in de juridische procecure aan te tonen hoeveel mensen actief hun steun hebben gegeven aan The Privacy Collective.

Support form | home & popup

- Je steunt de zaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce.


- Je maakt deel uit van de groep van benadeelden.

Je maakt deel uit van deze groep als je sinds 26 mei 2018 vanuit Nederland cookies geaccepteerd hebt van Oracle en/of Salesforce en op dit moment in Nederland woont. Deze cookies zijn aanwezig op populaire websites zoals nu.nl, booking.com, marktplaats.nl, bol.com, buienradar.nl, telegraaf.nl, funda.nl en amazon.nl.


- The Privacy Collective gebruikt jouw voor- en achternaam en emailadres om jouw steun aan te tonen in de procedure tegen Salesforce en Oracle en om contact met je op te nemen over het verloop van de procedure.

Waar mogelijk worden persoonsgegevens gepseudonimiseerd. Lees hier het volledige privacybeleid van TPC.


Door op 'Aanmelden' te klikken, bevestig je het bovenstaande.