In het nieuws

Kamercommissie Digitale Zaken neemt 6 februari petitie tegen online tracking in ontvangst

op 25 januari 2024

The Privacy Collective en de partijen die onlangs de oproep "Bescherm Nederlandse burgers tegen online tracking" toestuurden aan de Vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken en staatssecretaris Van Huffelen, zijn door de Kamercommissie uitgenodigd om deze aan Kamerleden aan te bieden en toe te lichten. De voorzitter van de Commissie Digitale Zaken en een aantal Kamerleden zullen op 6 februari as. de petitie in ontvangst nemen. 

De oproep werd eind oktober gelanceerd en is mede ondertekend door Bits of Freedom, Burgerrechtenvereniging Vrijbit, De Datavakbond, Freedom Internet, Free Press Unlimited, Internet Society Nederland, Platform Burgerrechten, Privacy First, The Privacy Collective en Waag Futurelab. De ondertekenaars roepen politieke partijen in Nederland op om zich in te zetten voor een wettelijk verbod op tracking technologie. Daarnaast zou het nieuw te vormen kabinet zich ook in Brussel moeten inzetten voor een EU-breed verbod op online tracking.

Lees via deze link de volledige tekst van de oproep.

 

Steun onze zaak tegen Oracle en Salesforce.

Aanmelden

Toon je support

Door je gegevens hier achter te laten steun je onze zaak tegen Oracle en Salesforce. We gebruiken je volledige naam en mailadres mogelijk om in de juridische procecure aan te tonen hoeveel mensen actief hun steun hebben gegeven aan The Privacy Collective.

Support form | home & popup

- Je steunt de zaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce.


- Je maakt deel uit van de groep van benadeelden.

Je maakt deel uit van deze groep als je sinds 26 mei 2018 vanuit Nederland cookies geaccepteerd hebt van Oracle en/of Salesforce en op dit moment in Nederland woont. Deze cookies zijn aanwezig op populaire websites zoals nu.nl, booking.com, marktplaats.nl, bol.com, buienradar.nl, telegraaf.nl, funda.nl en amazon.nl.


- The Privacy Collective gebruikt jouw voor- en achternaam en emailadres om jouw steun aan te tonen in de procedure tegen Salesforce en Oracle en om contact met je op te nemen over het verloop van de procedure.

Waar mogelijk worden persoonsgegevens gepseudonimiseerd. Lees hier het volledige privacybeleid van TPC.


Door op 'Aanmelden' te klikken, bevestig je het bovenstaande.