In het nieuws

Verslag zitting gerechtshof procedure The Privacy Collective jegens Salesforce & Oracle

op 12 februari 2024

Op donderdag 8 februari jl. vond de mondelinge behandeling plaats van het hoger beroep in de collectieve actie die The Privacy Collective voert tegen Salesforce en Oracle. Er was ruime belangstelling voor de zitting, en de rechtszaal puilde uit. Voorts konden belangstellenden de zitting volgen via een openbare livestream.

Centraal in deze zitting stond de ontvankelijkheid van The Privacy Collective bij het eisen van een verbod op het verhandelen van online profielen van miljoenen Nederlandse internetgebruikers door Salesforce en Oracle. Tevens eist The Privacy Collective een schadevergoeding van elk van de gedaagde partijen voor iedere Nederlandse internetgebruiker die benadeeld is door de stelselmatige overtreding van de AVG en de onrechtmatige verhandeling van persoonsgegevens. Via het voeren van deze collectieve actie komt The Privacy Collective op voor de rechten van deze internetgebruikers, die individueel niet in staat zijn om zich tegenover deze techreuzen te verweren.

Tijdens de bijna zeven uur durende zitting kregen zowel TPC als Salesforce en Oracle de gelegenheid om hun standpunten aan het hof uiteen te zetten. Een groot deel van het debat betrof de vraag of The Privacy Collective representatief kan worden geacht om haar achterban te vertegenwoordigen.

Bij de zitting waren naast het voltallig bestuur en Raad van Toezicht, tevens meerdere afgevaardigden van partnerorganisaties en supporters van The Privacy Collective aanwezig.

The Privacy Collective bedankt alle partners en supporters die aanwezig waren op de zitting, als ook degenen die via de livestream van het gerechtshof meekeken van harte voor de grote steun en betrokkenheid waarop TPC al sinds de start van haar rechtszaak kan rekenen.

Het arrest van het gerechtshof wordt op 18 juni verwacht.

Steun onze zaak tegen Oracle en Salesforce.

Aanmelden

Toon je support

Door je gegevens hier achter te laten steun je onze zaak tegen Oracle en Salesforce. We gebruiken je volledige naam en mailadres mogelijk om in de juridische procecure aan te tonen hoeveel mensen actief hun steun hebben gegeven aan The Privacy Collective.

Support form | home & popup

- Je steunt de zaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce.


- Je maakt deel uit van de groep van benadeelden.

Je maakt deel uit van deze groep als je sinds 26 mei 2018 vanuit Nederland cookies geaccepteerd hebt van Oracle en/of Salesforce en op dit moment in Nederland woont. Deze cookies zijn aanwezig op populaire websites zoals nu.nl, booking.com, marktplaats.nl, bol.com, buienradar.nl, telegraaf.nl, funda.nl en amazon.nl.


- The Privacy Collective gebruikt jouw voor- en achternaam en emailadres om jouw steun aan te tonen in de procedure tegen Salesforce en Oracle en om contact met je op te nemen over het verloop van de procedure.

Waar mogelijk worden persoonsgegevens gepseudonimiseerd. Lees hier het volledige privacybeleid van TPC.


Door op 'Aanmelden' te klikken, bevestig je het bovenstaande.