In het nieuws

The Privacy Collective is niet-ontvankelijk in procedure tegen Oracle en Salesforce

op 29 december 2021

Vandaag heeft The Privacy Collective kennisgenomen van een teleurstellende uitspraak in haar procedure tegen Oracle en Salesforce. De rechtbank heeft The Privacy Collective niet-ontvankelijkheid verklaard, omdat zij niet op juiste wijze steun van haar achterban zou hebben verkregen.

Dit betekent dat The Privacy Collective volgens de rechtbank niet verder mag procederen namens de miljoenen Nederlanders die de dupe zijn geworden van de activiteiten van Oracle en Salesforce. Oracle en Salesforce schenden stelselmatig fundamentele rechten en Europese privacywetgeving door zonder rechtmatige grondslag de gegevens van Nederlandse internetgebruikers te verzamelen en verwerken. Door het handelen van Oracle en Salesforce hebben de circa tien miljoen Nederlandse internetgebruikers die The Privacy Collective vertegenwoordigt schade geleden. The Privacy Collective vorderde onder meer dat Oracle en Salesforce veroordeeld worden om de geleden schade te vergoeden.

The Privacy Collective gaat samen met haar advocaten de uitspraak nader bestuderen en zich beraden op haar mogelijkheden, zoals een hoger beroep.

Steun onze zaak tegen Oracle en Salesforce.

Aanmelden

Toon je support

Door je gegevens hier achter te laten steun je onze zaak tegen Oracle en Salesforce. We gebruiken je volledige naam en mailadres mogelijk om in de juridische procecure aan te tonen hoeveel mensen actief hun steun hebben gegeven aan The Privacy Collective.

Support form | home & popup

- Je steunt de zaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce.


- Je maakt deel uit van de groep van benadeelden.

Je maakt deel uit van deze groep als je sinds 26 mei 2018 vanuit Nederland cookies geaccepteerd hebt van Oracle en/of Salesforce en op dit moment in Nederland woont. Deze cookies zijn aanwezig op populaire websites zoals nu.nl, booking.com, marktplaats.nl, bol.com, buienradar.nl, telegraaf.nl, funda.nl en amazon.nl.


- The Privacy Collective gebruikt jouw voor- en achternaam en emailadres om jouw steun aan te tonen in de procedure tegen Salesforce en Oracle en om contact met je op te nemen over het verloop van de procedure.

Waar mogelijk worden persoonsgegevens gepseudonimiseerd. Lees hier het volledige privacybeleid van TPC.


Door op 'Aanmelden' te klikken, bevestig je het bovenstaande.