In het nieuws

Zitting 15 november 2021

op 25 november 2021

Op 15 november vond de eerste zitting plaats in de procedure van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce bij de rechtbank Amsterdam. Door de kort voor de zitting aangescherpte coronamaatregelen was de zitting deels fysiek en deels digitaal. Geïnteresseerden konden de zitting gelukkig nog steeds digitaal bijwonen.

De zitting ging over de ontvankelijkheid van The Privacy Collective en enkele andere formele punten zoals de bevoegdheid van de rechtbank en het toepasselijke recht. The Privacy Collective heeft tijdens de zitting bepleit dat zij ontvankelijk is om te kunnen procederen tegen Oracle en Salesforce, onder meer omdat zij:

Ook heeft de Stichting bepleit dat het noodzakelijk is om tegen privacy inbreuken op deze schaal collectief op te komen.

Oracle en Salesforce hebben verweer gevoerd. De uitspraak wordt verwacht op 12 januari 2022, maar kan door de rechtbank worden uitgesteld. Wij plaatsen zo snel mogelijk een update wanneer wij meer weten. Wanneer de rechtbank The Privacy Collective ontvankelijk verklaart, wordt de zaak tegen Oracle en Salesforce inhoudelijk behandeld.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

Steun onze zaak tegen Oracle en Salesforce.

Aanmelden

Toon je support

Door je gegevens hier achter te laten steun je onze zaak tegen Oracle en Salesforce. We gebruiken je volledige naam en mailadres mogelijk om in de juridische procecure aan te tonen hoeveel mensen actief hun steun hebben gegeven aan The Privacy Collective.

Support form | home & popup

- Je steunt de zaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce.


- Je maakt deel uit van de groep van benadeelden.

Je maakt deel uit van deze groep als je sinds 26 mei 2018 vanuit Nederland cookies geaccepteerd hebt van Oracle en/of Salesforce en op dit moment in Nederland woont. Deze cookies zijn aanwezig op populaire websites zoals nu.nl, booking.com, marktplaats.nl, bol.com, buienradar.nl, telegraaf.nl, funda.nl en amazon.nl.


- The Privacy Collective gebruikt jouw voor- en achternaam en emailadres om jouw steun aan te tonen in de procedure tegen Salesforce en Oracle en om contact met je op te nemen over het verloop van de procedure.

Waar mogelijk worden persoonsgegevens gepseudonimiseerd. Lees hier het volledige privacybeleid van TPC.


Door op 'Aanmelden' te klikken, bevestig je het bovenstaande.