In het nieuws

Oproep tot verbod op online tracking aangeboden aan politiek

op 24 januari 2024

De Tweede Kamer en staatssecretaris Van Huffelen van Digitale Zaken zijn opgeroepen om een wettelijk verbod in te voeren op online tracking. De oproep wordt gedaan door tien maatschappelijke organisaties en zo’n 1200 burgers die de oproep hebben ondertekend.

Eind oktober werd namens tien maatschappelijke organisaties een oproep gelanceerd tot een algeheel wettelijk verbod op online tracking. Volgens de organisaties bedreigt het online volgen en profileren van internetgebruikers het functioneren van de democratie. Een verbod helpt om een einde te maken aan de “surveillance, polarisatie en manipulatie van de online omgeving”.

De lijst met organisaties die de oproep onderschrijven bestaat uit Bits of Freedom, Burgerrechtenvereniging Vrijbit, De Datavakbond, Freedom Internet, Free Press Unlimited, Internet Society Nederland, Platform Burgerrechten, Privacy First, The Privacy Collective en Waag Futurelab.

De oproep, die mede is ondertekend door 1249 burgers, staat geagendeerd voor de procedurevergadering van de Vaste Commissie voor Digitale Zaken, die op woensdag 24 januari plaatsvindt.

Lees hier meer over de oproep.

Lees hier de brief waarin de oproep wordt aangeboden.

Steun onze zaak tegen Oracle en Salesforce.

Aanmelden

Toon je support

Door je gegevens hier achter te laten steun je onze zaak tegen Oracle en Salesforce. We gebruiken je volledige naam en mailadres mogelijk om in de juridische procecure aan te tonen hoeveel mensen actief hun steun hebben gegeven aan The Privacy Collective.

Support form | home & popup

- Je steunt de zaak van The Privacy Collective tegen Oracle en Salesforce.


- Je maakt deel uit van de groep van benadeelden.

Je maakt deel uit van deze groep als je sinds 26 mei 2018 vanuit Nederland cookies geaccepteerd hebt van Oracle en/of Salesforce en op dit moment in Nederland woont. Deze cookies zijn aanwezig op populaire websites zoals nu.nl, booking.com, marktplaats.nl, bol.com, buienradar.nl, telegraaf.nl, funda.nl en amazon.nl.


- The Privacy Collective gebruikt jouw voor- en achternaam en emailadres om jouw steun aan te tonen in de procedure tegen Salesforce en Oracle en om contact met je op te nemen over het verloop van de procedure.

Waar mogelijk worden persoonsgegevens gepseudonimiseerd. Lees hier het volledige privacybeleid van TPC.


Door op 'Aanmelden' te klikken, bevestig je het bovenstaande.